IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аутобохемия издаде третa емисия облигации

Лихвените плащания по емисията са на шест месеца, а главницата ще бъде погасена на падежа.

15:03 | 19.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Аутобохемия издаде третa емисия облигации
Аутобохемия издаде трета емисия облигации с номинал четири милиона лева и годишна лихва от 8,5%, съобщи Българска фондова борса – София. Емисията е тригодишна и вече е записана изцяло чрез частно пласиране.

Датата на емитиране на книжата е 17 ноември 2004 г. След като Комисията потвърди проспекта на емисията, тя ще бъде качена за вторична търговия на Българска фондова борса – София. Това вероятно ще стане през януари 2005 г.

Лихвените плащания по емисията са на шест месеца, а главницата ще бъде погасена на падежа. Емисията е необезпечена и не е застрахована в полза на облигационерите.

Главен мениджър на емисията е ТБ Алианц България, а ко-мениджър – инвестиционен посредник Фаворит.

Това е третата облигационна емисия на Аутобохемия. Първата бе емитирана през 2002 г., а втората през лятото на тази година. Средствата от трите емисии се използват за закупуване на леки автомобили Шкода, които след това се продават на клиенти посредством финансов лизинг.

От началото на годината до края на октомври тази година са продадени общо 1407 автомобила Шкода, което представлява 7,64 на сто от общите продажби на автомобили в страната за периода. За цялата минала година в България са продадени общо 1168 автомобила Шкода.

Свързани компании:

АутоБохемия АД(MSUVR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още