IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силният бизнес с управление на благосъстоянието подкрепи печалбата на Morgan Stanley

Стабилното представяне на звеното е компенсирало удара от мудната активност при сключването на сделки

16:07 | 18.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Печалбата на Morgan Stanley за третото тримесечие се е свила по-малко от очакваното, след като силното представяне на подразделението за управление на благосъстоянието е компенсирало удара от мудната активност при сключването на сделки, съобщава Ройтерс.

Бизнесът за управление на благосъстоянието, който се представя силно за Morgan Stanley през последните тримесечия, е намалил зависимостта на кредитора от търговия и инвестиционно банкиране, които до голяма степен зависят от икономическите цикли.

„Макар че пазарната среда остава смесена това тримесечие, компанията представи стабилни резултати“, казва главният изпълнителен директор Джеймс Горман в изявление. „Бизнесите ни с акции и [инструменти с] фиксирана доходност преминаха през пазарите добре, а звената ни за управление на благосъстоянието и на инвестициите донесоха по-високи приходи“, посочва той.

Нетните приходи на подразделението за управление на благосъстоянието са се повишили с почти 5% до 6,4 млрд. долара, докато новите му нетни активи са се свили до 35,7 млрд. долара от 64,8 млрд. долара година по-рано.

Акциите на банката поевтиняха с почти 3% в предпазарната търговия. Резултатите ѝ слагат край на като цяло положителен сезон на отчетите за най-големите банки на Wall Street, възползвали се от нарастващите приходи от плащания на лихви.

Общите приходи от инвестиционното банкиране са спаднали с 27% до 938 млн. долара, след като активността при глобалните сливания и придобивания е показала малко признаци на подобрение.

Нарастващите лихви, антитръстовите проверки и несигурните икономически и геополитически перспективи погубиха апетита на компаниите към сключването на сделки.

По-слабата активност е намалила приходите от търговия с фиксирана доходност с 11%. Приходите от търговия с акции обаче са се повишили с 2% в резултат на по-печеливши инвестиции.

Глобалните такси за инвестиционно банкиране в индустрията като цяло са намалели със 17% през третото тримесечие на годишна база до 15,2 млрд. долара, показват данни на Dealogic.

Пазарите може да бъдат допълнително разтърсени от нарастващата доходност по американските държавни ценни книжа, която удари доверието на инвеститорите.

Morgan Stanley е заделила и 134 млн. долара към провизиите си срещу кредитни загуби спрямо 35 млн. долара през същото тримесечие на миналата година заради влошаващи се условия при бизнес имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още