IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София няма да увеличава данъците догодина

Към края на септември са отчетени в текущия бюджет 11 млн. лв. по-малко приходи спрямо същия период на 2019 г.

11:17 | 15.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма да има увеличение на данъците в София през 2021 г. Това съобщи в ефира на БНТ заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов. Той отбеляза още, че разчетите за следващата година са близки като нива до план-сметката за 2020 г.

Дори за 2020 г. реалистичният сценарий е да достигнем приходите, които бяха заложени в бюджета за 2019 г.,  уточни Барбалов. Той добави, че към края на септември са отчетени в текущия бюджет 11 млн. лв. по-малко приходи спрямо същия период на 2019 г. Очаква се до края на годината изоставането да бъде наваксано и приходите от данъци и такси да достигнат около 700 млн. лв., обясни Барбалов. 

Той подчерта, че увеличение на данъци не се залага в бюджета на София за 2021 година. „Работи се по по-добра събираемост. Правим възможното да помагаме на хората, които изпитват икономически трудности, чрез разсрочено плащане на данъците“, каза още Барбалов.

Що се отнася до капиталовата програма на София, в момента се извършва анализ на тези обекти, които ще бъдат изпълнени тази година и тези, които ще бъдат заложени за следващата.

"Изключително важен е проектът за развитието на транспортната инфраструктура на града, където се надяваме работата да започне през следващата година", посочи още Барбалов.

Очаква се днес бъде внесен докладът за актуализацията на бюджета за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още