IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аякс детронира Ювентус на Кристиано Роналдо без скъпи трансфери

Най-скъпият трансфер на клуба е Миралем Сюлеймани, който беше купен през 2008 г. от Хееренвеен за малко над 16 млн. евро

10:13 | 19.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Славният Аякс е на 1/2-финал в Шампионска лига, след като успя да детронира Реал Мадрид и да елиминира Ювентус на Кристиано Роналдо, но постигна тези грандиозни успехи, без да харчи колосални суми за селекция. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

„Най-скъпият трансфер на клуба си остава Миралем Сюлеймани, който беше купен през 2008 г. от Хееренвеен за малко над 16 млн. евро. Нищожна сума за днешните стандарти. През миналото лято в отбора се върна Дейли Блинд, който се превърна във второто най-скъпо попълнение на холандците. Традиционно на "Йохан Кройф Арене" разчитат на своята школа", каза Коларов.

„Такива са случаите с младите звезди Френки де Йонг и Матийс де Лихт. Първият беше взет на 15-годишна възраст от Вилем II за 1 евро, плюс 10% от бъдеща продажба. През януари Барселона спазари халфа за 75 млн. евро без бонусите. Това веднага се превърна в най-голямата изходяща сделка на Аякс, а Вилем II ще получи 7,5 млн. евро, което е по-голяма сума от годишния бюджет на клуба. Очаква се и Де Лихт да продължи кариерата си в Барселона", добави гостът.

Още спортни новини вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още