IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 септември паркирането около стадион „Васил Левски“ ще бъде платено

Ще бъдат обособени 100 официални паркоместа, като цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за „Зелена зона”

11:57 | 17.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От 20-и август започва разчистването на паркинга до Националния стадион „Васил Левски“ от автомобили, защото от 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество „Пазари Запад“ и Столичната община, предава БНР. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината. Целта на промяната е да се въведе ред около националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата. 

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за „Зелена зона”, която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки. 

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
iceto
преди 4 години
чудя се дали авторът на тази дописка, от преди почти година, си е направил труда да провери колко реално са изхарчени за да направиш един готов паркинг на платен паркинг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
melon
преди 5 години
Още една хапка за мафията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още