IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Residential Forum 2022 събира водещите професионалисти на жилищния пазар

Специализираният форум ще представи най-актуалните жилищни проекти от ново поколение

10:01 | 27.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Residential Forum 2022 събира водещите професионалисти на жилищния пазар

Residential Forum, който се организира от "Градът Медиа Груп" и е водещият специализиран форум с фокус върху жилищния сегмент и тенденциите при развитието и реализацията на модерни жилищни проекти от ново поколение, ще се проведе и тази година, този път с място и дата Sofia Event Center, 8 юни 2022 г.

Събитието предоставя професионална публична платформа на водещите инвеститори, архитекти, строители, консултанти, проект мениджъри и други експерти ангажирани с реализацията на най-значимите и предизвикателни актуални жилищни сгради и комплекси с цел да споделят последните тенденции в сектора.

Residential Forum на 8 юни (сряда) в Sofia Event Center събира водещите специалисти в жилищния сегмент, които ще дискутират пазара на жилища и реализацията на жилищни проекти, като очертаят очаквания, прогнози, рискове и възможности в контекста на предизвикателната среда през 2022 година. Дискусиите ще поставят фокус също на жилищните сгради и града, както и на стимулирането на инвестиционната активност и повишаването на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми.

Водещи проектанти, дизайнери и доставчици на технически решения ще представят най-новните тенденции при проектирането и реализацията на модерни жилищни сгради от ново поколение.

Основни акценти в програмата:

- Инвестиционната среда през 2022 г.: Стимулиране на инвестиционната активност и повишаване на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми. Промени в нормативна база и ключови стъпки за облекчаване на административния процес, свързан с инвестиционната дейност – какви са плановете на институциите и какво очаква частният сектор?

- Проектът за изменение нa ЗУT: eлeĸтpoнизaция нa aдминиcтpaтивнитe ycлyги и oгpaничaвaнe нa бюpoĸpaтичнaтa тeжecт в apxитeĸтypнo-cтpoитeлния oтpacъл – защо е важно? Пoвишaвaнe ĸaчecтвoтo нa строителния пpoдyĸт и по-ясно дефиниране на отговорностите на участниците в строителния процес.

- Икономика, макроиндикатори и пазар на жилища през 2022 г.: управление на риска и хеджиране в динамична среда. Ликвидността, инфлационният натиск и себестойността на строителния продукт - къде е балансът?

- Жилището като стойност: модели за ценообразуване и пазарни прогнози. Колко достъпни (ще) са жилищата в София и страната и какво определя цената им? Перспективи и предизвикателства пред жилищните инвеститори.

- Жилищните нужди на София: състояние на жилищен фонд, дефицити, качество и устойчивост.Защо хората сменят жилището си? Кварталът, средата (градска и социална) или сградата – кое е водещо?

- Lifestyle Trends: Актуални специфики на средата на обитаване – начинът на живот на модерното поколение купувачи на жилища като основа при планирането на жилищните проекти.

- Търсене: Кои са основните двигатели на търсенето на жилищни имоти? Какво търсят и какво (не) намират модерните жилищни обитатели.

- Building innovation: smart технологии, системни решения и иновации за по-стойностни и устойчиви жилищни сгради.

- Тенденции при управлението на жилищните проекти: как да запазим качеството и повишим стойността на жилищните проекти в дългосрочен план?

- Projects showcase: еволюцията на жилищната архитектура - проекти и реализации през 2022 г.

Събитието ще бъде Live in-person и ще се проведе в 2 зали с 8 панела.

Пълната програма на Residential Forum 2022 можете да намерите ТУК.

Регистрирайте се и запазете Вашето място за присъствие на живо ТУК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още