IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затвориха една от най-късите улици в София за ремонт

Той трябва да продължи до 15 септември

15:40 | 23.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Обновяването на една от най-малките улици в София - „Малко Търново“, започна днес и ще приключи на 15 септември тази година.

Предвижда се обновяване на настилките по улицата, на стъпалата и капаците на шахтите, подмяна на уличното осветление, монтиране на нови парапети и елементи на градското обзавеждане. 

Улицата, която е дълга само 60 метра и свързва пл. „Александър Батенберг“ с бул. „Дондуков“, се ремонтира от частна строителна компания за нейна сметка и ще бъде дарена на Столична община.

В миналото ул. „Малко Търново“ е носила името „Часовникова“ заради намиращата се там Часовникова кула. В началото на 20-те години на миналия век там се намират централите на банкови и застрахователни дружества. Малко Малко

През 30-те години на миналия век са построени апартаментният хотел с кинотеатър „Балкан“, където днес се намира Младежки театър „Николай Бинев“, и настоящата сграда на Държавна агенция „Архиви“.

На улица „Малко Търново“ се е намирал и известният по онова време бар „Луна“, където според легендите обичал да ходи цар Борис III.

На 27 юли в „София лаб“ за първи път ще има публична обмяна на идеи, наречена Работилници „История на ул. „Малко Търново“, където всеки гражданин ще може да участва в създаването на визуализация на историческия разказ за София на тази улица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още