Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Ангелкова: СПА туризмът може да стане двигател на сектора тази година

Финализират се и условията по отчетността за отпускане на ваучери за почивка за хората от първа линия

Ангелкова: СПА туризмът може да стане двигател на сектора тази година

Снимка: Pixabay

Точно сега балнео-, СПА и здравният туризмът ще са двигател за насърчаване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме качествен продукт, атрактивни цени и безопасни условия за пребиваване. Това каза във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова. В СПА столицата тя се срещна с представители на туристическия сектор и местната власт.

Германските туристи могат да ползват българската балнео и СПА инфраструтура на базата на своите здравни каси. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври, коментира министърът.

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната, каза Ангелкова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма.

Още по темата

Вече стартираха рекламните кампании на България към основни целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския регион, Германия, Вишеградската четворка. Средствата са силно ограничени, особено в сравнение с бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран подход, за да имаме по-сериозно предимство. България се рекламира и по водещи световни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

От мярката 60/40 и фонда за безработица се насочват 50 млн. лв. само за сектор туризъм и те ще са съвместими с мярката 80/20. Тя започва да действа от 1 юли до края на септември с тенденция да бъде удължена до края на годината. Освен това са предвидени грантови схеми от ОПИК за насърчаване на средни предприятия в туризма с от 30 хил. до 100 хил. лв. и по тях се кандидатства само с една декларация, каза още Ангелкова.

Финализират се и условията по отчетността за отпускане на ваучери за почивка за хората от първа линия като специфична мярка.

Успяхме да се преборим да има средства за туризъм и транспорт в следващия програмен период, каза още министър Ангелкова. Разработваме стратегията, по която 13-те млрд. евро, предвидени за България, да се оползотворят рационално и предприятията да бъдат включени като директни бенефициенти. До момента това нямаше как да се случи. До октомври трябва да представим нашите искания в тази посока, анонсира министърът и изрази увереност, че с европейската солидарност ще се възстанови по-бързо секторът.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Кадър на деня за 18 април