IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 декември

07:53 | 28.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Според нарушенията: гражданската може да стигне до 400 лв. или да падне до 80 лв.
В. 24 часа

Гражданската отговорност ще се изчислява по нова методика от тази година, но не от 1 януари, какъвто бе първоначалният план. Той предвиждаше още от началото на годината цената на задължителната полица да се определя по системата бонус- малус, което означава системните нарушители на пътя да плащат по-скъпа, а изрядните шофьори - по-евтина застраховка.

Банско и Дубай са най-търсени за посрещане на Нова година
В. Труд

Банско и Дубай са най-търсените дестинации от българите за посрещане на Нова година. Това показват данните на глобалната платформа за резервации на хотели "Триваго" в периода 29 декември 2017 г. - 2 януари 2018 г., предоставени за в. "Труд".

Предлагат 70-метров Христос да краси Чинията на Бузлуджа
В. Монитор

70-метровият пилон на Чинията на връх Бузлуджа да бъде превърнат във величествена статуя на Исус Христос, предлага старозагорец в официално писмо до областния управител Гергана Микова, която като представител на държавната власт е прекият стопанин на някогашния емблематичен за БКП монумент. Това е едно от най-дръзките предложения за бъдещето на уникалното съоръжение, чакащо реда си за проучване от комисията, която ще трябва в скоро време да вземе решение как сградата да бъде санирана и запазена.

Съдът на ЕС се зае с таксата за сградна инсталация на парното
В. Монитор

Съдът на ЕС се зае да тълкува допустимо ли е начисляване на такса "сградна инсталация", когато отделните потребители са се отказали от централно отопление. Процедурата е задвижена след запитвания на български районен съд за това как да се прилага правото на Европейския съюз в българските условия и идва няколко месеца, след като Върховният касационен съд излезе с тълкувателно решение по казуса, съобщи БНТ. Стотици българи, които живеят в чужбина и не ползват собствеността си в България, са принудени да плащат таксата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още