Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Отпада изискването за отрицателен PCR тест при влизане в Сърбия

Новата мярка е в сила от днес

Отпада изискването за отрицателен PCR тест при влизане в Сърбия

Снимка: Bloomberg LP

Отпада изискването за отрицателен PCR тест при влизане в Сърбия, съобщава БТА, позовавайки се на информация от "Гранична полиция". Новата мярка е в сила от днес.

Правилото за влизането на чужденци в Сърбия само с отрицателен PCR тест, направен до 48 часа по-рано, бе въведено на 14 декември. Мярката влезе в сила на 21 декември и се очакваше да продължи до 10 януари.

Представители на сръбската диаспора в Европа, които наброяват около 1,7 милиона, традиционно се прибират при роднините си по празници. За да се избегне масово пренасяне на болестта, както се случи през пролетта, сръбските власти забраниха влизането в страната без отрицателен PCR тест или задължителна изолация в дома. Ограничителните мерки се прилагат еднакво както за сръбски граждани, така и за чужденци.

„Влизането в страната беше разрешено само ако има отрицателен PCR тест, не по-стар от 48 часа. Гражданите, които нямат тест, трябваше да останат в домашна изолация 10 дни. Или пък да бъдат тествани в Сърбия и ако тестът се окаже отрицателен, тогава 10-дневната изолацията отпада.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Централна и Източна Европа
Уроците за Армения като надежди за Беларус