IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия вече не е под международно наблюдение за пране на пари

Страната беше извадена от списъка с рискови юридсикции на Работната група за финансови действия

15:26 | 22.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сърбия съобщи, че е подобрила регулациите и стандартите за борба с прането на пари и финансирането на тероризма и това е дало основание на Работната група за финансови действия (FATF) да извади страната от списъка си с рискови юрисдикции, пише Bloomberg.

Базираната в Париж организация съобщи на сайта си, че бившата югославска република вече не е обект на специално наблюдение, след като се е справила с пропуските, които я поставиха в списъка в началото на 2018 г. FATF заяви, че страната ще работи с местните власти за засилване на практиките за борба с прането на пари и предотвратяването на финансирането на тероризма.

Мерките ще подкрепят целта на Сърбия за присъединяване към Европейския съюз, особено по отношение на въпроси, свързани със свободното движение на капитали и на финансови услуги, заяви финансовият министър Синиша Мали пред държавната телевизия РТС. Сърбия се надява да се присъедини към най-големия търговски блок в света около 2025 г.

Страната ще приеме нова стратегия за предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма до края на тази година, съобщи правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още