IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън се среща с Доналд Тръмп в Белия дом през януари

Двете страни се стремят към подписването на "амбициозно" споразумение за свободна търговия

10:56 | 22.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британския премиер Борис Джонсън да го посети в Белия дом догодина, предаде Ройтерс, цитирайки информация на в. "Сънди таймс".

Тръмп е отправил поканата си, след като Джонсън спечели парламентарните избори, се допълва в статията. Още не е уточнена точната дата за посещението, но според източници на британското издание се обсъждат дати в средата на януари. И двете страни искат това да стане в началото на годината според източник, близък до Белия дом. 

В петък британският парламент одобри плана на Джонсън за напускане на ЕС. Това е първата стъпка към изпълнението на даденото от него предизборно обещание Великобритания да излезе от съюза до 31 януари догодина.

В телефонен разговор в понеделник Джонсън и Тръмп се договориха да се стремят към подписването на "амбициозно" споразумение за свободна търговия, припомня Ройтерс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вижда в категоричната победа на консерваторите на премиера Борис Джонсън на парламентарните избори във Великобритания добър знак, че самият той ще бъде преизбран догодина.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още