IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер очаква Тръмп да се въздържи от прилагане на по-високи мита за автомобилите

Гледам на този ангажимент като на нещо, на което може да се разчита, отбелязва председателят на Европейската комисия в интервю

23:05 | 18.02.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обещал на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер засега да не налага допълнителни вносни мита за европейските автомобили. Това заяви Юнкер в интервю за германския в. "Щутгартер цайтунг", цитиран от Ройтерс. 

Поверителен доклад на министерството на търговията на САЩ, изпратен до Тръмп през уикенда, се очаква да проправи път за заплахата от въвеждане на мита до 25 на сто за вносните автомобили и авточасти с аргумента, че този внос застрашава националната сигурност.

"Тръмп ми даде дума, че засега няма да има никакви мита за автомобилите. Гледам на този ангажимент като на нещо, на което може да се разчита", отбелязва Юнкер в интервюто. Той не уточнява кога Тръмп е обещал това. 

Пред "Щутгартер цайтунг" Юнкер заявява още, че ако тази договорка бъде нарушена, ЕС няма да изпълни обещанието си за увеличен внос на соя и втечнен природен газ от Америка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още