IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон: Рискът от твърд Brexit вече е съвсем реален

Великобритания няма да се огъне и да отстъпи, твърди новият британски външен министър Джереми Хънт

16:05 | 23.07.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият британски външен министър Джереми Хънт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият британски външен министър Джереми Хънт. Снимка: Ройтерс

Новият британски външен министър Джереми Хънт предупреди, че е налице "съвсем реален риск" неговата страна да напусне Европейски съюз догодина без споразумение за бъдещите отношения с Брюксел, което би причинило икономически и политически вреди както на ЕС, така и на Лондон, пише Sueddeutsche Zeitung.

„Налице е истински риск, че може да се стигне до напускане без споразумение“, поясни Хънт по време на съвместна пресконференция с германския си колега Хайко Маас в Берлин. Хънт каза, че Европейската комисия, която ръководи преговорите, като че ли очаква Лондон да се огъне и да отстъпи. "Това няма да се случи", предупреди Хънт. По думите му ЕС трябва да промени подхода си, за да не се стигне до „No Deal-Brexit“.



Германският външен министър от своя страна го увери, че неговата страна "не иска Brexit да се случи в условия на безпорядък". "Ние искаме споразумение", заяви Хайко Маас.

Същевременно той нарече представената от Лондон наскоро „Бяла книга“, която представя вижданията на Великобритания за излизането от ЕС, „важен принос за това стъпка по стъпка да стигнем до контролиран Brexit”. Но все още имало известни точки, по които има разминавания.

Европарламентът и националните парламенти на страните членки на ЕС трябва да ратифицират споразумението преди Великобритания да напусне съюза на 29 март догодина, както е обявила официално. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Тоя не може да схване, че всеки удар по ЕС ще е поне с двойна тежест върху ЮК. Това е една латерна, която нещо се е натъжила от съществуването на ЕС, вероятно и от своето собствено също. Или е платен *** във добрия случай. А те мислят ли какво ще стане при един брекзит без сделка със Сев. Ирландия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
Alx
преди 5 години
Бих намерил някаква логика в това което казваш ако не беше факта че за тази маневра скъсване с Европа и обръщане към САЩ ще струва толкова много пари че няколко деситилетия няма да им стигнат на англичаните за да си стъпят на крака отново. При един евентуален твърд Брекзит ще има такъв голям шамар за икономиката на Англия че се обзалагам че ще се стигне до бунтове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 22
studioaa
преди 5 години
В никакъв случай Великобритания не трябва да се съгласява на сделка с европейския съюз при никакви условия, а да търси сделка със САЩ, да се изолира тотално европейския съюз и да се удари по интереса му като организация... Тръмп ще въведе мита за вноса на коли, но това ще има много силен ефект ако и Англия въведе мита за внос на коли... Така европейския съюз ще губи поне 100 милиарда евро годишно и бюрократите ще се научат на добро с езика на тоягата... А това комбинирано със санкции срещу Иран ще доведе ще доведе до краш на европейската икономика и победа за Тръмп срещу глобалистите еврофили...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 6
honaniga
преди 5 години
Вече сте се огънали.Британската империя след колониализма продължава да върви надолу.Някои британци обаче, продължават да мислят, че живеят в тези времена.При излизането им, бившите им колонии ще ги довършат. Дори и да изключим Щатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още