IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Дразнят ме обсъжданията около поста ми

Според британския премиер това отклонява вниманието от важните неща

13:04 | 16.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Архив Ройтерс

 

Британският премиер Тереза Мей призна, че се дразни от дебатите за лидерството й, докато се водят трудните преговори за Brexit, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

В интервю за Би Би Си, което е планирано за излъчване утре, Мей изразява загриженост за бъдещето на Великобритания, а не за своето собствено, във връзка с преговорите за излизането на страната от ЕС.

Мей е изправена пред разцепление в своята Консервативна партия, където някои влиятелни представители предпочитат по-твърда раздяла с ЕС от тази, която предлага тя. Във вторник вечерта около 50 хардлайнери се срещнаха да обсъдят евентуалното й сваляне.

В интервюто Мей казва, че обсъжданията на лидерството й отклоняват вниманието от по-важните неща.

"Дразня се малко, но дебатите не са моето бъдеще. Тези дебати касаят бъдещето на хората във Великобритания и бъдещето на Великобритания. Върху това съм съсредоточена и всички би трябвало да сме съсредоточени върху това", заявява тя.

Мей разкритикува бившия външен министър Борис Джонсън, който през юли подаде оставка в знак на протест срещу плана й да се запазят някои тесни връзки с ЕС след Brexit.

Джонсън, който според мнозина анализатори се позиционира като възможен приемник на премиера, неотдавна предизвика бурни реакции като сравни стратегията на Мей с "пояс от експлозиви".

"Трябва да кажа, че този избор на думи е напълно неуместен", отбелязва Мей в интервюто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още