Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

WH Smith планира да съкрати до 1500 работни места заради преструктуриране

Основаната през 1792 г. британска компания обяви спад на приходите от 57% през юли на годишна база

WH Smith планира да съкрати до 1500 работни места заради преструктуриране

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Британският търговец на дребно WH Smith заяви, че може да съкрати до 1500 работни места като част от плана си за преструктуриране на операциите в своите магазини в Обединеното кралство. Компанията се позова на значително по-малкото клиенти, които посещават магазините ѝ, въпреки облекчаването на мерките срещу коронавируса, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Основаната през 1792 г. WH Smith разшири своя бизнес на множество големи летища, за да се възползва от нарастващия брой пътници, което ѝ помогна да компенсира спада при обектите ѝ по големите улици във Великобритания. 

Компанията заяви, че 53% от нейните магазини за туристически стоки в Обединеното кралство са отворени с акцент върху увеличаването на средната годишна стойност на операциите сега, когато продажбите започват да се възстановяват в сравнение с периода на национални блокировки.

Акциите на компанията поскъпват с 2,7% към 12:20 ч. българско време.

Въпреки че компанията отчита ранни признаци на възстановяване, скоростта на този процес все още е твърде ниска, посочва главният изпълнителен директор на компанията Карл Каулинг.

Приходите на WH Smith се свиват с 57% през юли в сравнение с година по-рано, но все пак отчитат по-малък спад в сравнение с понижението от предишните три месеца.

Паричните загуби възлизат на 15-20 милиона паунда през юли, като компанията заяви, че разполага с достатъчно средства в подкрепа на операциите при продължителен спад на своите пазари.

WH Smith очаква разходите, свързани с преструктурирането, да достигнат от около 15 до 19 млн. паунда и да доведат до основна загуба преди облагане с данъци и такси в размер между 70 и 75 млн. паунда за фискалната година, приключваща на 31 август, в сравнение с печалбата от 155 млн. паунда през миналата година.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Великобритания е пред "повратна точка" в борбата с коронавируса