Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Общините ще получат 47 млн. лв. за мерки срещу мръсния въздух

По програма „Околна среда“ ще се подменят стари печки в домакинствата

Общините ще получат 47 млн. лв. за мерки срещу мръсния въздух

Снимка: МОСВ

Общините ще получат 47 млн. лева от националния бюджет за мерки срещу мръсния въздух. Това съобщи министърът на околната среда Борислав Сандов в началото на участието си на Съвета на Европейския съюз по околна среда в Брюксел, информира Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

Още по темата

Той припомни, че срещу България има множество наказателни процедури, започнати от Европейската комисия, като една от най-тежките е тази за превишение на нормите за фини прахови частици (ФПЧ).

Като спешни мерки за пръв път ще бъдат отпуснати средства от националния бюджет за общините. В допълнение, ще започне вторият период на финансиране по оперативна програма „Околна среда“ 2014-2021, през който ресурсът ще бъде в доста по-големи размери и е насочен към домакинствата за подмяна на отоплителни уреди.

Борислав Сандов проведе среща с изпълнителния заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, с когото обсъдиха предстоящите задачи пред България по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предмет на дискусията беше и натоварената програма по пакета „Подготвени за цел 55“ в рамките на Френското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2022 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Д-р Румяна Грозева: В Плана за възстановяване липсват достатъчно идейни проекти