IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent ще пусне игра по поредицата "Игра на тронове"

Тя вероятно ще се появи при старта на новия сезон на сериала

10:09 | 17.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Tencent Holding скоро ще пусне тестова версия на игра по поредицата книги и филми „Игра на тронове“ за смартфони, след като спечели ексклузивните права за Китай за разпространение на заглавие, базирано на популярното шоу, пише Bloomberg.

Най-голямата компания за социални мрежи и игри в Китай скоро ще бъде единствен дистрибутор на „Game of Thrones: Winter Is Coming”, разработена от Yoozoo, обяви Tencent в официалния си акаунт в WeChat. Тя не е уточнила на коя дата ще е премиерата, но посочи, че може да съвпадне с излизането на финалния сезон на сериала през април.

Играта ще помогне за раздвижването на новите предложения на Tencent, които са в задънена улица, след като Пекин спря одобренията на игри за месец, с цел да отстрани тези с насилие и нежелано съдържание.

Сериалът на HBO, базиран на книгите на Джордж Р. Р. Мартин, привлече рекордните 12,1 млн. зрители за финала на предишния сезон.

Tencent разкри, че предстоящата мобилна игра е симулация и ще позволи на потребителите да приемат идентичности на герои като Тирион Ланистър, да преживеят ключови моменти, като Червената сватба, и да посетят добре познати места.

„Когато осмият и последен сезон се появи през април, той определено ще предизвика сензация и много дискусии“, коментира Tencent. “С пускането на играта по същото време сериалът ще помогне за привличането на повече играчи“.

Разработчикът Yoozoo е основан през 2009 г. и помага за превръщането на филми в игри. Tencent пък се нуждае от тласък на бизнеса си след една колеблива година, в която Китай замрази одобренията на игри. Това постави под въпрос монетизацията на две от най-популярните игри на Tencent, включително Fortnite. През декември Пекин започна да възобновява одобренията, но спирането засегна стотици заглавия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още