IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy Note 9 - по-издръжлив и с S Pen с повече функции

Южнокорейският гигант Samsung показа най-сетне и умната си колонка

21:28 | 09.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics представи „фаблета“ Galaxy Note 9 на събитие в Ню Йорк, обещавайки по-голяма издръжливост на батерията и бързо охлаждане, за да привлече геймъри и да съживи намаляващите си продажби.

От компанията разкриха, че телефонът ще се появи на пазара съвсем скоро - на 24 август. Без да изневерява на стила си, устройството е с 6,4-инчов AMOLED дисплей. Този път Samsung залага на 4000 mAh батерия, с която обещава по-дълго ползване на устройството, без притеснение през деня. Това е най-голямата батерия за Note до момента.

Освен върху батерията, акцентът пада и върху стилуса S Pen, който се сдобива с нови функции. Той работи с Bluethooth и се зарежда чрез поставяне в самия телефон, а идеята на компанията този път е да даде повече възможности за ползване на джаджата, включително опцията за правене на селфита от дистанция, без да държите телефона, и управление на презентации например.

За снимането отговаря двойната широкоъгълна 12MP Dual Pixel камера с двойна бленда. Компанията е добавила функции, които позволяват при заснемане телефонът да подсказва дали снимката е успешна, като изписва дали някой не е със затворени очи например. 

И все пак Galaxy Note 9 не се различава значително от Galaxy S 9. Чипсетът е Snapdragon 845, а устройството ще работи с ъпдейтната версия на умния асистент – Bixby 2.0.

За първи път смартфонът разполага с микро SD слот, който да увеличи паметта на телефона до 512GB, в добавка към наличните 128GB вътрешна памет.

Сред новъведенията е и кабел, който позволява директна връзка между смартфона и телевизор например. Идеята на компанията е смартфонът да служи вместо компютър. 

Galaxy Note 9 вече е достъпен за предварителни поръчки у нас, през партньорите на Samsung в страната. 

Galaxy Home

Samsung най-сетне показа умната си колонка, която също ще работи с Bixby. Устройството разполага с крачета, което отличава дизайна му от този на другите модели колонки на пазара. Засега обаче компанията е готова само с дизайна на колонката, защото единственото, което разкри допълнително за нея, е, че ще разполага с осем микрофона, така че да чува командите ни независимо в коя част на дома се намираме.

Не е ясно кога ще излезе на пазара новата колонка, нито каква ще бъде цената ѝ. Компанията само даде заявка, че навлиза и в този технологичен сегмент, но запази подробностите за по-късно. Обещанието е да чуем повече за колонката по-късно тази година, евентуално през ноември.

Galaxy Watch

Samsung представи и най-новата версия на Galaxy Watch. Той разполага с AMOLED сензорен дисплей. Часовникът е водоустойчив, с LTE свързаност и Gorilla Glass DX+. Освен обещанието за по-издръжлива батерия на смартфона, Samsung даде заявка за същото и при умния си часовник. Идеята е устройството да се зарежда на няколко дни. Фокусът, разбира се, пада върху функциите, свързани със здравето, а компанията нееднократно акцентира на функции за справяне със стреса. Умният часовник ще разпознава кога сте стресирани и може да ви известява за това, като ще цели да ви помогне да се успокоите.

Интеграция на Spotify

Особено важно партньорство разкри Samsung на събитието си в Ню Йорк. Музикалната стрийминг платформа Spotify ще бъде интегрирана във всички Galaxy устройства, включително колонката Galaxy Home. Тя ще бъде основен музикален плейър в тях. Ходът е особено важен за Spotify от гледна точка на конкуренцията на пазара на музикален стрийминг и навлизането на технологичните играчи на него. 

Снимки на новите устройства вижте в нашата галерия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още