Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Гръцката публична компания MLS Innovation влиза на българския пазар

Производителят ще представи смарт устройства, които предлагат за първи път гласов асистент на български език

Гръцката публична компания MLS Innovation влиза на българския пазар

Снимка: MLS Innovation

Основаната през октомври 1989 г. в Солун MLS Innovation Inc. навлиза на българския пазар, като ще представи устройства, които предлагат за първи път гласов асистент на български език. 

Технологията MAIC (MLS Artificial Intelligence Centre), внедрена в продуктите на компанията, позволява гласова интеракция през телефон или таблет на български език. Софтуерът е наличен във всички устройства на производителя, като предоставя възможност на потребителите за първи път да говорят на мобилните си телефони на български език, за да осъществяват обаждане или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

MAIC е резултат от научноизследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба. Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search) или да намерят най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат навигирани до тях - на български език. MAIC може да отваря всяко приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други.

Първият Android-базиран смартфон, който компанията ще предложи на нашия пазар, е моделът MLS Range 4G.

MLS Innovation Inc. е основана през 1989 г. През 1998 г. компанията печели Златната европейска награда за технология от ЕС за Laserlock - патент, който възпрепятства копирането на Software CD-ROM дискове, продаден в над 40 държави. От 2018 г. MLS Innovation оперира на пазарите в 4 държави, като планира да разшири дейността си в още 3 страни.  

Компанията е листната на Атинската борса от 2001 г. и участва в  ASE General Index – ASE, във FTSE/ATHEX Mid Cap и в технологичния индекс FTSE/ATHEX Tech.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Казусът Huawei - въпроси и отговори