IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на iPhone в Индия се насочват към първия си годишен спад от години

Лошите новини около компанията от Купертино не спират напоследък

16:45 | 03.11.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на iPhone на Apple ще се свият с близо една четвърт в Индия по време на четвъртото тримесечие, включващо празниците.

Това ще насочи продажбите към първия им годишен спад от четири години насам, твърди компанията за пазарни проучвания Counterpoint, цитирана от Ройтерс.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания не успява да направи истински пробив на индийския пазар, включващ 1,3 млрд. потребители. Вниманието към Apple тази седмица беше още по-голямо, след като тя обяви разочароваща прогноза заради отслабващите продажбите на големите развиващи се пазари.

Нийл Шах, директор проучвания в базираната в Хонконг компания Counterpoint Research, заяви, че продадените устройства ще са в диапазона 700 до 800 хил. бройки, спрямо около 1 млн. година по-рано.

За цялата 2018 г. Apple се очаква да продаде около 2 млн. смартфона - спад с около 1 млн. спрямо 2017 г., допълва той.

Сред причините за всичко това е фактът, че индийците са спирани да купуват iPhone от високите цени на устройствата, поради високите търговски мита и слабата рупия

“Продажбите са на път да спаднат за първи път от четири години”, коментира Шах. По думите му смартфоните на Apple са станали по-скъпи, а спецификациите им не са станали по-привлекателни за потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 5
julian12
преди 5 години
Опитват да замажат положението. Шорта може и да не ти се получи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
michaelis12
преди 5 години
мноо ясно тия ако имат ппродадени поне 10 играчки в Маннгалия дет има 200 млн. достъп до храна само три пъти седмично па добре ..... кой щи плаща по двойка зелени еврейски за некви идиотщини дет Xioami вече е отдявна на тоя пазар, а цените са им индийски ... чакам аз чакам си шорта да ги изтърбушат, че мнооо въздух ама мнооо има за изпускане ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
julian12
преди 5 години
Бълбук, бълбук...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още