IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone е намерила дупки в сигурността в продукти на Huawei

Преди 7 години британският телеком е установил нарушенията в два използвани в италианската мрежа продукти на китайския концерн

19:50 | 30.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Британската телекомуникационна компания Vodafone е открила преди няколко години проблеми със сигурността в продуктите на спорния китайски производител на мрежово оборудване Huawei. Слабостите са били открити през 2011 г. и 2012 г. в два използвани в италианската мрежа продукти на Huawei и бързо са били разрешени, заяви Vodafone във вторник.

По-рано Bloomberg съобщи, че компанията е намерила „тайни задни врати“ в софтуера на Huawei, което би могло да даде на китайския концерн достъп до италианската мрежа с милиони интернет потребители. Китайската компания заяви, че е била запозната с проблемите по това време и се е погрижила за решаването им.

Уязвимостите в софтуера са предизвикателство за цялата индустрия. „Когато се открият слабости, ние работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да ги поправим," поясняват от Huawei.

По-специално САЩ обвиняват китайската компания в използването на технология за мобилните мрежи за шпионаж. Те настояват за изключването на китайската компания от изграждането на 5G мрежи от следващото поколение.

През минaлaтa ceдмицa cтaнa яcнo, чe Beлиĸoбpитaния щe дoпycнe Нuаwеі в изгpaждaнeтo нa своята 5G мpeжa, нo caмo в oпpeдeлeни нeĸpитичнo вaжни области.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още