IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

60 млн. лв. се търсят за ремонт на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора

Ограничението за скоростта в участъка остава

17:26 | 14.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

60 млн. лева ще струва превантивен ремонт на участъка между Чирпан и Стара Загора на автомагистрала „Тракия“. Това съобщи при участието си в парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Възможност за осигуряването им ще се търси при разчета на средствата на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2019 г., каза тя, цитирана в прессъобщение на регионалното министерство.

Министърът напомни, че с цел повишаване на безопасността в участъка скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч в двете платна. Срокът на действие на временната организация е до 20 декември тази година. 

От въвеждането на временната организация чувствително намалява броят на регистрираните пътнотранспортни произшествия. Поради тази причина и предвид зимния сезон експертите са на мнение, че е целесъобразно ограничението на скоростта да продължи до 30 март 2019 г. Очаква се експертите да предложат удължаване на срока на действие на заповедта.

В процес на изработване е нова концепция за обслужване на потребителите с кадастрална информация, в която освен експертно кадрово обезпечаване се предвижда тристепенна система на контрол, каза още регионалният министър. Тя обясни, че той ще бъде вътрешен в съответното звено, контрол и проверка на сигналите срещу незаконни или неправилни действия или бездействия на служители, извършвани от съответното звено от централната администрация на Агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още