Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Даниела Бобева: Рамката на Плана за възстановяване и устойчивост е нереалистична

Превръщаме дебата за структурните реформи в състезание за пари, каза бившият вицепремиер

Даниела Бобева: Рамката на Плана за възстановяване и устойчивост е нереалистична

Снимка: Bloomberg

Рамката на Плана за възстановяване и устойчивост е нереалистична и това го прави неосъществим. Това каза по БНР икономистът проф. Даниела Бобева.

„Дебатът за икономиката не е в този план. Ако някой си въобразява, че ще разпределя някакви пари и ще се радва, това не е така, защото цената на тези пари трябва добре да се оцени“, каза в предаването „Неделя 150“ Бобева. 

Още по темата

По думите й добрата новина са парите, които страната получава. „Никой не казва лошата новина - какво ще ни струва това, какви реформи трябва да направим, от какво да се лишим... превръщаме дебата за структурните реформи в състезание за пари“, посочи икономистът.

Даниела Бобева  коментира, че е разтревожена от икономическата прогноза на Европейската комисия за България за тази година. „ЕК счита, че капацитетът ни да се справим икономически е много слаб. Икономическата политика трябва да направи чудеса от храброст да опровергае тази прогноза“, смята тя.

Минимумът ни на растеж трябва да е 3,5-4%. Ако се сравним с Румъния, те за 10 години са се вдигнали с 20%, а ние с 9% спрямо средния БВП за ЕС, отбеляза още бившият визепремиер.

По думите на Бобева имаме фундаментален проблем с разбирането накъде върви Европа и ние накъде вървим.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
5
 
2
khao до: grainis
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
тая не е никой... иди го кажи на мутрата докато му го лигавиш ! В Тази държава той е цар !
8
 
1
 
1
преди 2 месеца
Бобева, не ви знам плановете, но България може да стане 100% нетен инвеститор на самата себе си, ако въведе технологията Вертикална Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg .
По този начин ще умножи многократно Брутния си Вътрешен Продукт и ще се нареди сред най-богатите страни в света в рамките на десетина години.
Забравяме тотално за глад, мизерия, болести, смърт, демографска криза, престъпления и малцинствени проблеми.
Програмата за Развитие на България, базирана на тази Технология, предвижда 2500 Евро Минимална Заплата, 1000 Евро Минимална Пенсия, плюс Бонуси, Ваучери, Помощи и Базов Доход за всички нуждаещи се, напълно безплатно Здравеопазване и образование, безлихвени кредити и Грантове за Бизнеси, Технологии, Иновации, нови модерни и зелени Промишлени и Жилищни Зони, Села, Градове, Инфраструктура, връщане на всички Емигранти плюс заселване на квалифицирани Чужденци и ръст на населението над 10 млн. към 2030 г.

Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 13 май