IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екзакта: Протестите на превозвачите имат висока обществена подкрепа у нас

Близо 65% от българите подкрепят недоволството срещу пакета "Макрон"

13:36 | 07.01.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас, показват данните от експресно национално представително проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

В отговор на въпроса "Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета "Макрон")?", 64,6 на сто от анкетираните отговарят с "да", а 7,9 на сто - с "не". 27,5 на сто нямат мнение по въпроса. 

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата, коментират социолозите.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили - ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69 на сто от тях). Без мнение по темата са по-често младите (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.

Експресното национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп” е проведено сред 1000 пълнолетни българи в края на декември 2018 г.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 5 години
Нормално, облъчването по телевизията винаги дава резултат, аз се чудя как не са 80% :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
На въпроса "що е то пакет Макрон" 100% от анкетираните отговарят "не знам" :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още