Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Емил Хърсев: 10 млрд. лв. биха били достатъчни България да излезе от кризата

С поемането на осигуровките мярката „60/40“ може да е работеща, твърди финансистът

Емил Хърсев: 10 млрд. лв. биха били достатъчни България да излезе от кризата

Снимка: БГНЕС

10 млрд. лв. биха били достатъчни България да излезе от кризата с коронавируса. Това коментира в ефира на bTV финансистът Емил Хърсев. Според него управляващите трябва да мислят не само ликвидност, но и за това как да се запази капацитетът на българската икономика.

Не е ясно колко време ще продължи извънредното положение. Имаме опита на Китай, там на 90 на сто са възстановени фирмите, затва мисля, че тези 10 млрд. лв. са доста. 

Още по темата

„Необходимо е да се включат капиталови инструменти, рекапитализации на фирмите и да се възстанови финансовото им положение в дълъг срок, а с кредити това не става“, обясни финансистът по повод отпускането на безлихвени кредити.

По думите му, промените „60/40“ наистина стават мярка, която ще подпомогне бизнеса, ако държавата поеме и осигуровките, а не както беше досега сума, върху която работодателят ще плаща осигуровки. Финансистът предположи, че повече фирми ще се възползват от мярката „60/40“ и ще запазят персонала си. „Човек има нужда от оборотни средства, за да възстанови дейността си. След кризата ще имаме едни по-добри общи условия", добави още той.

Финансистът подчерта, че в момента няма нужда българите да обръщат в други валути спестяванията си. „Левът е преобезпечен с наличности в резерва на Валутния борд с евро. Няма никаква причина да се правят тези трансформации", каза още Хърсев.

Той подчерта, че в момента се наблюдава и спад в търсенето на имоти, което е предпоставка и за спад в цените. 

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
4
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
То пък Хърсев един еродиран финансист та няма накъде.....
0
 
7
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ВЪПРОСА Е КОЙ И ЗАЩО ПРЕДИЗВИКА ТАЗИ КРИЗА , КОЯТО ОСВЕН ВЪТРЕШНИЯТ НИ ПАЗАР ЩЕ ПРЕДИЗВИКА И ОТРИЦАТЕЛНО САЛДО В ТЪРГОВИЯТА НИ и ще даде възможност на чужди международни консорциуми да заемат нашата пазарна ниша!!!

СЛУЧВАЩОТО СЕ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН НОВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПАЗАРИТЕ ПОЗНАТО НИ ОТ 90 -те ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК,

ПОМНИТЕ ЛИ ТОГАВА КОЙ ЗАЕ НАШИТЕ ПАЗАРИ НА БЪЛГАРСКИ СТОКИ?!!

Същите които се опитват да повторят номера и сега.

А иначе НАЧАЛНИК ЩАБА МУТАФЧИЙСКИ И ВСЛУШВАЩОТО СЕ В НЕГО ПРАВИТЕЛСТВО извършват една процедура на изгаряне на юргана заради бълхата. .

Дали го правят от неразбиране или се вслушват в съвети дадени им от НАТОВСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ ОТ КЕРБАЛА , е въпрос на който нямам отговор.

Би било обидно и неразумно да приема, че Мутафчийски е *** и не разбира какви са последиците от това което правят като "мерки" БЛОКИРАЩИ ИКОНОМИКАТА НИ!!

НЕ НАМИРАМ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БОРБАТА С ВИРУСА И ВКАРВАНЕТО НИ В СИСТЕМАТА БИГ БРАДЪР поставяща ни в ДОМАШЕН АРЕСТ.

БИ БИЛО ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖИ И СЛЕД 13 МАЙ С ТОЗИ РЕЖИМ НА АГОНИЯ, КОЙТО ЩЕ ДОУНИЩОЖИ И ТОВА КОЕТО ОЩЕ ПЪШКА НА КОМАНДНО ДИШАНЕ.
1
 
4
 
4
khao до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
не си ли се замислял тази паника възниква заради постоянното говорене на "позитивни" неща (да не казвам чисти лъжи)... и като бях малък имаше една приказка за едно овчарче ...
5
 
1
 
3
Бидонойл до: Pyramid
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не го слушай щом искаш, но защо трябва да му опонираш? Всеки отговорен политик и финансист в момента се стреми да говори по-позитивно, може и да спестява някои неща, но не е нужно кризата да се обръща в паника, така ще стане много по-зле. Не само у нас, но и навсякъде по света. И без това в момента има твърде много недоброжелатели, които само чакат възможност да психират хората.
1
 
1
 
2
khao до: Pyramid
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
.... а как реши че кризата е следствие на глобализацията? :D

Още от Икономика и политика
БСК: Дигитализацията в България остава само на думи