IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Дичев: На изборите коалиционните партньори ще платят с лихвите

След вота, редовен или предсрочен, „Патриотите“ ще изчезнат от полезрението, твърди културният антрополог

10:44 | 07.08.20 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Бойко Борисов се опитва отчаяно да се дистанцира от това, което става. Но идват избори – предсрочни или не, на които всичко, случващо се в момента ще бъде платено с лихвите, както от ГЕРБ, така и от коалиционните им партньори от „Обединени патриоти“. Това коментира пред БНР културният антрополог и университетски преподавател проф. Ивайло Дичев.

Той добави, че след предстоящите избори е много вероятно „Патриотите“ да изчезнат от полезрението на общественото внимание.

„Борисов е пуснал напред този брутален човек Валери Симеонов, който и без това разчита на такива хора, които обичат насилието и някак си, ако може, да остане назад. Даже самата му идея да направи правителство без собствено участие също е в тази посока. Не знам дали ще му се получи“, посочи още Дичев.

По думите ми властта вече изключително много прилича на комунистическата. 

Според проф. Дичев конференцията на ГЕРБ е била изцяло засенчена от „тези побоища, които техни симпатизанти организираха над хора и журналисти“. „Сега това с вдигането на палатките. Пак асоциация с миналото – различни работнически колективи пишеха писма, възмутени. В „Работническо дело“ непрекъснато публикуваха такива писма, които искаха да се осъдят враговете на народа. Тук отново това оправдание (граждани сезираха прокуратурата срещу блокадите и подадоха дестки сигнали в Столична община – бел. ред.) Но стъпка по стъпка насилието се увеличава. Протестите започнаха с побоища върху две момчета, абсолютно безсмислени и глупави“, каза антропологът.

Той посочи обаче, че управляващите губят сериозно подкрепа и обществено доверие след всяка новина за набит или арестуван протестиращ. Експертът е категоричен, че акцията с премахването на палатковите лагери е минус за управляващите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 3 години
Имаш основание, но не мога да не му призная интелекта. Винаги трябва да бъдем коректни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
пишеш глуупости... и изобщо незнаеш какво е това демокрация и основните и принципи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 1
крас
преди 3 години
Случващото се е само началото на предстоящия апокалипсис. Според Управление емисионно на БНБ задълженията към банките към 23.03.2020 година е било 12,2 млрд. лв, а към момента е 19,2 млрд. лв. !!! КАКВО СЕ СЛУЧИ С ПЪРВИТЕ ПЕТ МИЛИАРДА КОИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЕЩА ДА РАЗДАДЕ ЗА СПРАВЯНЕ С КРИЗАТА?!!!Точно това което ще се случи и с другите ДВА МИЛИАРДА отпуснати сега. МИЛИАРДИТЕ ПОТЪНАХА В ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ БЕЗ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ИЗИСКВАЩИЯТ СЕ ЕФЕКТ ВЪРХУ ИКОНОМИКАТА.За сметка на това 540 000 държавни хрантутници са с умеличени до 30 % заплати !! За какво точно на тези които бюджета плаща и ЗДРАВНИ и ПЕНСИОННИ осигуровки БЯХА УВЕЛИЧЕНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА!!! Някой може ли да ми каже?!! ВМЕСТО ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО И СЪКРАЩЕНИЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА , СЕ СЛУЧИ ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТОВА !!РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕЗИ БЕЗУМИЯ НА ЕДНИ БЕЗДАРНИЦИ Е скапване на икономиката , фалити на фирми , безработица , унищожена здравна система. НА КАКВО РАЗЧИТАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗУМЦИ ЗА ДА ВЪРЖАТ ФИСКА??Разчитат на ЕС , на европейската администрация, която създаде това чудовище!!!НЕГАТИВИТЕ И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ , СЕ ПИШАТ НЕ ТОЛКОВА В СМЕТКАТА НА ТЕЗИ ПЪЛНЕЩИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА СИ С ПАРИ МУТРИ, колкото на създалите ги европейски ИНСТИТУЦИИ наблюдаващи ги с безразличие и каширащи техните безумия. КРИЗАТА В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е И КРИЗА НА ЕВРОПА И НЕЙНАТА СИСТЕМА. ИМА НЕЩО МНОГО СБЪРКАНО НЕ САМО У НАС НО И В ЕВРОПА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
Спящият бик
преди 3 години
Респект пред полицията за чистата акция. Върнаха ми доверието, че имаме държава. Че това, което направихме преди 30 години, а именно смяната на тоталитарната система с демократична - не е загубено. Има хора, които бъркат демокрацията с анархия, но е точно обратното - тя предполага мнозинството да изработва законите, а после всички да ги спазват. Който иска промяна - и за това си има закон - да се стяга за избори, а не да се търкаля по улиците и да тормози съгражданите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 3 години
Културната и социалната антропология е начин да прекараш лежерно живота си. Нищо не даваш и не получаваш много , но в сравнение с това което си дал е колосално. По темата Валери Симеонов е един обикновен крадец. Държавата отчуждава частни имоти, за да изгражда кабелни мрежи на телевизия СКАТ. След това същите се отдават под наем. Разбира се всичко е законно. Каквито поправки са би ли необходими в законите, са направени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 3 години
Да четеш Кеворк Кеворкян? А не те ли е гнyс?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
Asdf1234
преди 3 години
Културната антропология, е клон на антропологията. Изучава културните вариации сред хората събирайки данни за влиянието на глобалните икономически и политически процеси върху местните културни дадености. Този е пълно менте. Прочетете статията на Кеворк Кеворкян, който прави убийствено сканиране на участниците в днешните събития.Това е културна антропология, а не приказките на този пишман шаман.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Само като дойдат изборите да няма пак оле мамо!Такива "антрополози", като този, не разбрага явно, че хората толкова не искат поредната коалиция БСП + ДПС, че ще избират Бойко въпреки всички скандали.Толкова ли няма кой да инициира от тези "антрополози" смяна на избирателната система с поне частично мажоритарна, че наистина да се случи промяна?!?Голямо мълчание пада по въпроса с мажоритарната система, а 2.5 млн. българи я подкрепихме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
abdul
преди 3 години
Аре ся, броят си пилците.Христаки що не пусна жалба, ами отиде да бие колци у доганови?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
dr.5rov
преди 3 години
Някой ще ми обясни ли какво е това - културен антрополог? Нещо като възпитан копач на човешки кости ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още