IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Перник: Водният режим дава резултат

Проблемите с ВиК остават заради многобройните аварии, посочи Станислав Владимиров

12:57 | 02.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Водният режим дава резултат, водата в язовир „Студена“ се е повишила за последните три денонощия с около 100 хиляди кубика. Това казакметът на града Станислав Владимиров пред БНР.

Градоначалникът посочи, че проблемите с ВиК дружеството обаче остават – няма организация по отношение на водоснабдяването на кварталите, които се намират в по-високата част на града и няма организация за отстраняването на многобройните аварии.

„Трябва по-добра организация при спирането и пускането на водата, за да се постигне достатъчно налягане да отиде до високите квартали. Надявам се за по-добра комуникация с новото ръководство на ВиК дружеството и за по-добра организация от тяхна страна“, посочи той и изброи други мерки, които да облекчат ситуацията и да се увеличи притокът на язовир „Студена“.

Сред тях са връзка с Владайския канал и сондажи в горната част на язовира.

Кметът изрази надежда, че преди април водният режим може да бъде намален в денонощието.

Станислав Владимиров ще се срещне с министъра на околната среда и водите Нено Димов, за да обсъдят кризата с безводието в Перник и проблема с река Струма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още