IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище София подготвя търгове за търговските обекти и почистването

Основно изискване към участниците ще бъде да приемат на работа всички настоящи служители

10:12 | 12.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

Предстои да бъдат обявени търгове за избор на изпълнители за търговските дейности и почистването на Летище София, съобщи концесионерът „СОФ Кънект“.

Според съобщението ще се търсят компании с доказан професионализъм и експертен опит. Основно изискване към участниците в търговете ще бъде да приемат на работа всички настоящи служители, заети с посочените дейности. 

Решението е взето след цялостен анализ, част от който са и множеството препоръки и критични коментари от пътници. Те са свързани с чистотата на терминалните сгради, с обслужването, организацията и визията на търговските обекти.

Дружеството си поставя за цел да трансформира търговската зона на Терминал 2 до края на 2022 г.

„На повечето европейки летища качеството на търговските дейности и почистването се гарантира от специализирани в тези области компании. Този вид управление е от съществено значение за предоставянето на висок клас услуги и обслужване, които ще превърнат летище София в модерно и привлекателно“, коментира Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“.

Компанията уточнява, че за пътуващите, особено в условията на пандемия, е изключително важно поддържането на високи нива на хигиена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още