IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Иванов: Възможно е ПП да не е внесла документи за регистрация като партия

Политическата формация няма да внася предложение за нов председател на Народно събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев

11:05 | 25.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Съществува възможност „Продължаваме промяната“ да не е внесла документи за регистрация като партия, става ясно от коментари на Мирослав Иванов пред bTV.

„Може би – да, не съм сигурен“, посочи Иванов от „Продължаваме промяната“ (ПП), който изпълнява длъжността председател на народното събрание, отговаряйки на въпрос, свързан с регистрацията на формацията.

ПП беше учредена на 15 април. 

Иванов не знае също дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

„Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов.

По думите му ПП няма да внася предложение за нов председател на Народно събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува. Според Минчев Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

„Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.

Той няма отговор на въпроса защо се стигна до разрив в отношенията между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев. Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите неща, които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др.

Иванов призова Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета „Петков“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
serafima
преди 1 година
И ти, Мирославе, не знаеш дали ПП е внесла такъв документ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още