IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НОИ ще започне да изплаща пенсиите и добавката от 50 лв от 7 август

Еднократна допълнителна сума от 50 лева за този месец ще получат около 2,121 млн. пенсионери, без значение от размера на техните пенсии

12:29 | 03.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях за текущия месец започва на 7 август, петък и ще продължи до 20 август., съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). 

Еднократна допълнителна сума от 50 лева за този месец ще получат около 2,121 млн. пенсионери, без значение от размера на техните пенсии.

От НОИ съобщават още, че след удължената до края на август извънредна епидемична обстановка, се удължават и сроковете та ТЕЛК решенията, изтекли за периода от 13 ти март до края на този месец.

Те ще важат три месеца след отмяната на епидемичната обстановка - тоест до 30 ноември тази година.

Така инвалидните пенсии и добавките за чужда помощ на хората с такива изтекли експертни решения, ще продължат да се изплащат до края на ноември.

В края на юли правителството предложи нов пакет от социално-икономически мерки за подпомагане на засегнатите от кризата с коронавируса. Беше договорени държавата да предостави еднократна добавка към пенсиите за три месеца подред по 50 лв. за всеки един пенсионер, което ще струва 318 млн. лв.

В началото на юли стана ясно, че загубите в частните фондове заради кризата в момента са в порядъка от 685 млн. лв, 480 млн.  лв - в универсалните, около 92 млн. лв - в доброволните, остатъкът е в професионалните фондове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още