Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си и през август

Правителството ще отпусне допълнителни 104 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване

Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си и през август

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

През август над 2,080 милиона пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за август. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, решиха министрите от служебния кабинет, съобщи правителственият пресцентър.

Още по темата

За изплащането на добавките за месец август правителството ще отпусне допълнителни 104  млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за тази година.

Изплащането на добавка от 50 лева към пенсиите всеки месец е мярка в подкрепа на пенсионерите заради коронавирусната пандемия, която започна през август миналата година.

Investor.bg припомня, че добавките към пенсиите бяха въведени от предишните управляващи, а социалният министър Гълъб Донев се ангажира изплащането да продължи през мандата на служебното правителство.

Той обясни, че средствата са заделени от икономии на разходи за изпълнение на определени политики и програми, издръжка и персонал. Част от средствата идват и от преизпълнение на приходите в държавното обществено осигуряване от осигурителни вноски. Донев подчерта, че подсигуряването на парите е било трудно предвид финансовото състояние, в което се намира държавата.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 21 октомври