Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Петър Андронов и Красимир Дачев получиха приз „Буров“

Наградите за банкера и предприемача бяха връчени на официална церемония, която събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит

Петър Андронов и Красимир Дачев получиха приз „Буров“

Красимир Дачев (вляво) и Петър Андронов. Снимка: Фондация "Атанас Буров"

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, и Красимир Дачев, председател на борда на директорите на групата "Технология на металите Ангел Балевски" АД и "Свилоза" АД, получиха приз „Буров“ за 2018 г. Номинациите бяха гласувани от 76 настоятели и наградени в предишни години от фондация “Атанас Буров”.

Още по темата

Виолина Маринова, председател на управителния съвет на фондация „Атанас Буров“, връчи престижната награда на Петър  Андронов на официална церемония, която събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит, съобщиха от фондацията.

Пред тях банкерът пожела всеки носител на наградата „Буров“ да я заслужава не само в годината, в която я получава, но и през целия си живот. Той сподели още, че живеем във времена, когато ценностите на хората, работещи с пари, се подлагат постоянно на съмнение. Неговото послание към всички тях беше да съумеят да запазят високия стандарт на работа и високите ценности на великия български общественик и банкер Атанас Буров, на чието име е учредена фондацията.

Това е второто високо професионално отличие за Петър Андронов през последните два месеца. В началото на декември миналата година той получи и голямата награда „Банкер на годината“.

Предприемачът Красимир Дачев получи престижната награда "Буров" за индустриално управление. Връчи му я  миналогодишният награден с приза Цветан Алексиев.

Investor.bg припомня, че фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България – наследници на ценностите на Атанас Буров.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Отмяната на машинното гласуване мина на първо четене