IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът: Инвеститорите в АЕЦ „Белене“ да бъдат проучени внимателно

Най-големият риск е след заявените добри намерения да се окаже, че потенциалът на избраните инвеститори е изчерпан, посочи Румен Радев

19:08 | 22.08.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Българската държава следва да проучи много внимателно инвеститорите, техния потенциал и планове за реализацията на АЕЦ „Белене“. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за заявения инвеститорски интерес към изграждането на АЕЦ „Белене“.

„Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва, че от тази централа има необходимост и може да бъде рентабилна, защото когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави много добре сметката“, посочи Румен Радев, цитиран от прессекретариата на президентството.

Държавният глава подчерта, че няма да избързва с даването на оценки и очаква т.нар. кратък списък на инвеститорите. И призова държавните институции да проучат много внимателно самите инвеститори, техния потенциал и конкретните им планове.

По думите на президента най-големият риск пред АЕЦ „Белене“ е след заявените добри намерения да се окаже, че потенциалът на избраните инвеститори е изчерпан и да се мине на вариант държавата да трябва да се намеси с предоставянето на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и идеята за самия проект – той да бъде без финансовото участие на държавата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Инвеститорите в АЕЦ Белене да бъдат проучени внимателно - да правилно, добре е да се знае дали са психично уравновесени, нормални инвеститори не биха се вкарвали в такъв филм, достаъчно е само да се запознаят с историята на проекта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още