IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора ще се забави с месец

Лошите атмосферни условия не са позволявали строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем, твърдят от АПИ

16:57 | 21.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Ремонтът на АМ „Тракия“ в област Стара Загора ще се забави с месец. Това става ясно от съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Става дума за последните 23 км от участъка между Стара Загора и Чирпан, които трябваше да бъдат готови до 30 юни. 

Днес обаче АПИ е издала заповед, по силата на която обходният маршрут на ремонта по Околовръстния път на Стара Загора и през селата по стария път за столицата към морето, се запазва до края на юли. Причина за забавянето са „лошите атмосферни условия, които не са позволявали строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем“.

Въпросният 23-километров участък е последната част от печално известното трасе с обща дължина от 53 км, намиращо се между Чирпан и Стара Загора. Проблемната отсечка стана известна с неравностите и вълните по пътното платно. Тя е в експлоатация от 2007 г., но поради лошото състояние на трасето и в двете посоки скоростта на движение бе ограничена до 90 км/ч в края на 2019 г. Мястото бе любимо на Пътна полиция и често бе „оборудвано“ с камери, които да следят за скоростта. Проблемното трасе бе причина за множество тежки катастрофи. 

Отстраняването на дефектите започна в началото на май тази година от „Автомагистрали“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още