IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: С готови инфраструктурни проекти България ще привлече инвестиции

Катар има интерес към в магистралата „Русе-Свиленград“ и тунела под Шипка

16:35 | 17.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: пресцентър</em></p>

Снимка: пресцентър

Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската транспортна инфраструктура, но е необходимо страната ни да подготви и представи убедително инвестиционните си проекти. Без конкретни технически параметри, финансови анализи и срокове не можем да привлечем големи международни инвеститори. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с депутати от парламентарните комисии по транспорт и по регионална политика.

Държавният глава запозна депутатите с резултатите от официалното си посещение в Катар, информира пресцентърът на президентството. 

Той посочи, че при разговорите му в Доха е повдигната отново темата за партньорство при изграждане на пътната инфраструктура в България по направление „Север-Юг“.

Президентът изтъкна отличните връзки на политическо ниво между България и Катар, включително добри лични контакти, и подчерта заявената готовност на арабската държава да инвестира в автомагистралата „Русе-Свиленград“ и тунела под връх Шипка.

„Катар проявява интерес и ще вложи средства, но само ако българската държава предостави актуални проекти, готови за реализация“, заяви президентът.

Народните представители се ангажираха да организират съвместно заседание на двете комисии, като поканят представители на всички отговорни институции за дебат по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още