IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учебните заведения сами ще избират доставчиците на плодове и мляко

Публичната процедура за доставчици предвижда обява по интернет за набиране на предложения за доставка на продуктите по съответната схема

13:45 | 13.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет промени Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съобщи правителствената пресслужба.

Отпада служебният избор, опростява се процедурата при избор на заявител, предоставят се по-големи права на директорите на учебните заведения при избора на доставчици.

След въвеждане на новите изисквания, публичната процедура за провеждането на избор на заявители от учебните заведения ще е по-ясна, уверяват министрите.

Публичната процедура предвижда обявяване на интернет страницата на обявлението за набиране на предложения за доставка на продуктите по съответната схема, изискваните документи, реда за провеждането на избора и обявяването му.

С промените ще се постигне подобряване на хранителните навици на децата и учениците чрез повишаване консумацията на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти при спазване на здравните изисквания, включително и чрез разнообразие на доставяните продукти и повишаване на ефективността на прилагане на схемата, посочиха от Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още