IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна се опитва да набере инерция над прага от 30 хил. долара

Криптовалутата напредва с 5% до 31 251 долара към 9:45 ч.

10:18 | 06.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна се оттласква от прага от 30 хил. долара в понеделник, след като не показа значително движение през почивните дни, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата напредва с 5% за последните 24 часа до 31 251 долара към 9:45 ч., по данни на CoinDesk. Ръстовете важат и на по-широкия пазар: етерът прибавя 4,5%, рипълът 2,2%, бинанс койн 3,4%, соланата 8,1%. Луна класик, която се появи от пепелта на луна, напредва с цели 73%, но продължава да е без осезаема стойност.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика CoinDesk

„Биткойнът се стабилизира през последните няколко седмици на фона на подобрената краткосрочна инерция“, казва в бележка от петък Кати Стоктън, съоснователка на Fairlead Strategies. Според нея има сигнали, че „расте вероятността за по-отчетлив отскок на територията на свръхпокупката. Предполагаме, че 50-дневната пълзяща средна ще окаже съпротива“.

Биткойнът и останалата част от криптовалутния свят имаха затруднения през последните месеци на фона на Федералния резерв, който увеличава лихвите, повлиявайки по този начин на по-рискови активи. Сривът на екосистемата на тера допълнително отне от доверието в криптосектора миналия месец.

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация плава около равнището от 30 хил. долара, неуспявайки да набере по-съществена инерция за поскъпване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още