IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ето кои са шестте стартъпа, които ще получат ексклузивни менторски сесии на Founders Today

Представители на отличените компании ще вземат участие по време на събитието на 28 юни в хотел Hyatt Regency Sofia

16:08 | 24.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Ето кои са шестте стартъпа, които ще получат ексклузивни менторски сесии на Founders Today

Ясни са имената на шестте стартиращи компании, които ще получат ценни съвети и насоки за развитието на своя иновативен бизнес от успешни и утвърдени предприемачи и инвеститори по време на предприемаческата конференция Founders Today, която икономическият сайт Investor.bg организира. Специализираното събитие ще се проведе на 28 юни, от 14:00 часа, в зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency Sofia, където суперотборът от ментори ще консултира и отговори на всички въпроси на шестте най-перспективни бизнес идеи, избрани след прецизен подбор сред всички кандидатствали.

Организаторите на Founders Today издават, че своето желание за достъп до ексклузивни менторски сесии и добиване на по-голяма публичност са заявили повече от 70 стартиращи компании, сред които дигитални комуникационни платформи за изграждане на общности, мобилни приложения в помощ оптимизирането на отделни процеси от хранително-вкусовата промишленост, платформи за личностно и професионално развитие и още много иновативни бизнес идеи, фокусирани върху изграждането на полезни навици за здравословен и активен начин на живот.

Шестте стартъп компании, които менторският състав и журито на предприемаческата конференция отличиха сред всички кандидатствали, са мобилната платформа за обучение „Млад изобретател“, Foodobox – мобилно приложение, което спасява годна за консумиране храна, Edg.bg - електронен дневник за детски градини, Hotfarm – първата люта ферма в България, FoxCrop - дигитална платформа, която позволява свободна търговия без посредник между производители, ресторанти и магазини, както и VODORASLO – биореактор с микроводорасли.

Суперотборът от ментори, които ще консултират представителите на отличените бизнеси, се състои от Димитър Димитров - изпълнителен директор на Allterco, Емил Вагенщайн, главен маркетинг директор на Ozone.bg, Мартин Куванджиев – основател на GoStartups и съосновател на Bitcoin Gold, Веско Колев - главен изпълнителен директор и основател на Icanpreneur, Орлин Радев – изпълнителен директор и съосновател на AMPECO и Силвия Павлова - основател на козметичния бранд Wooden Spoon.

Освен провеждането на менторски сесии, всички присъстващи по време на специализираната конференция Founders Today на 28 юни ще станат свидетели и на задълбочена дискусия, в която представители на инвестиционната и предприемаческата общност в България ще коментират възможностите за финансиране на иновативна бизнес идея, как се създава здравословна среда за растеж на бизнеса, предимствата и недостатъците на франчайзинг модела и още много ключови за сектора теми. Професионален коментар по темите ще направят Крум Алексиев - директор на управление „Корпоративни клиенти“ в УниКредит Булбанк, Никола Стоянов - основател и собственик на STOYANOV ENTERPRISES, Георги Манолов - мениджър „Бизнес развитие” в Nexo и Христо Борисов - съосновател и изпълнителен директор на първия български еднорог Payhawk.

По време на предприемаческата конференция участие ще вземе и проф. Мартин Вечев - създател на първия интуитивен език за програмиране на квантови компютри, архитект и двигател на INSAIT.

Генерални партньори на Founders Today са УниКредит Булбанк и Nexo. Събитието се организира с подкрепата на Алтерко. Институционални партньори са „Индустриален Холдинг България“ АД, Френско-българската търговска и индустриална камара, Германо-българска индустриално-търговска камара, Българската стартъп асоциация (BESCO), Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Betahaus Sofia, CEED Bulgaria, Sofia Tech Park, Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Медийни партньори на Founders Today са Bloomberg TV Bulgaria, сп. BusinessGlobal и Rabota.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мениджмънт виж още

Коментари

Финанси виж още