IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: България не може да прави компромис с пълноправното членство в Шенген

Подобно нещо би ощетило българската икономика и българските потребители, смята председателят на ПЕС

13:45 | 01.12.18 г. 4
<p>
	Сергей Станишев. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сергей Станишев. Снимка: Ройтерс

България не трябва да прави компромис с пълноправното си членство в Шенген, смята председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. 

Според него България и Румъния „трябва незабавно да бъдат приети в Шенгенското споразумение по всички граници”, а правителството не бива да се съгласява на компромисен вариант, който би ощетил българската икономика и българските потребители.

В началото на декември Европейският парламент ще обсъди доклад на европейските социалисти, в който ще настоява България и Румъния да бъдат незабавно приети без условия в Шенгенското пространство.

"Една от големите заплахи за България, за нашите национални интереси е идеята, която циркулира, която има много сериозни привърженици за Европа на две скорости, да се превърне в реалност. Сред тях е например и президентът Макрон, и канцлерът Меркел, които постоянно говорят за тези неща, и редица други европейски лидери. За България това би било много тежък удар върху нашите интереси и върху нашата позиция", каза Станишев.

Станишев призова още БСП да даде отпор на популизма и национализма, които са във възход в Европа и у нас.

Председателят на БСП София Калоян Паргов призова за пълна мобилизация за спечелване на местните и европейските избори.

"Нужно е да се преосмисли и ролята на България в Европейския съюз, свързана със заемането и отстояването на пробългарски националноотговорни позиции. Предизборната кампания трябва да започне от конгреса на 26-ти януари и да постави началото на победния рейт на Българската социалистическа партия", заяви Паргов.

Той настоя още отсега да започне диалог за търсене на съюзници за постигане на целта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
4un4o.
преди 5 години
Да живее БСП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Поне в това съселът е прав, няма спор.Което пък показва какво жалко влечуго е ББорисоф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Спящият бик
преди 5 години
Като никой път съм съгласен със Станишев. По-твърдо трябва да играем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Закъде така сте се разбързали "ДРУГАРЮ" Станишев ?Какво толкова ви притеснява , че ще се случи след 01.01. 2019 година та желаете да ни донабутате в Шенген до края на тази година?!Да не би да се страхувате някой да ви отнеме ПРИВАТИЗИРАНАТА ОТ ВАС и ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ лява партия която трябваше да отстоява интересите на най бедните слоеве на обществото?Приватизаторката Нинова , милиардера Гергов , Р. Овч и подобие нямат и НЕМОГАТ ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО С ПРОБЛЕМИТЕ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ НА НАЙ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ.ПАК ЛИ ЩЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕ ЕДНИ ЛИСТИ В КОИТО ПЪРХАТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО Стойнев , Орешарски , Р.Овчаровци и подобие??НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ХОРАТА ОТДОЛУ ДА СИ ИЗБЕРАТ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИТЕ ГИ , а не вие с ПРИВАТИЗАТОРКАТА НИНОВА да ни редите като стадо листи от МАТЕРИАЛНО ЗАВИСИМИ лица нямащи нищо общо с нашия начин на живот и мислене?ПРЕДИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ , ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИМ - вие ДЕГРАДИРАЛИТЕ комунисти , от свестните и честни хора хвърлени в блатото на ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ. ВРЕМЕ Е И ТИ И НИНОВА И ГЕРГОВ И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ *** ДА БЪДЕТЕ РАЗКАРАНИ ОТ ПАРТИЯТА КОЯТО УНИЖОХИХТЕ ТАКА КАКТО УНИЩОЖИХНЕ И ДЪРЖАВАТА !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още