Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Започна изграждането на нов завод за електронни компоненти край Враца

Инвестицията на немската компания е за близо 22 млн. лв., ще бъдат разкрити 300 работни места

Започна изграждането на нов завод за електронни компоненти край Враца

Първа копка на завода за електронни компоненти на MD ELEKTRONIK във Враца. Снимка: БТА

Близо 22 млн. лева ще бъдат вложени в изграждането и оборудването на нов завод за проводници и електронни компоненти за пренос на данни за автомобили, който започва да се изгражда от днес край Враца, съобщава БТА.

Символичната "първа копка" на инвестиционния проект на немската компания MD ELEKTRONIK бе направена днес от вицепремиера Мариана Николова, кмета на Враца Калин Каменов, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и главните изпълнителни директори на MD ELEKTRONIK Роберт Хофман и Цтибор Жижка. 

Преди това Калин Каменов връчи разрешителното за строеж на завода на Роберт Хофман, който е и председател на управителния съвет на немската компания. 

Още по темата

Бъдещият завод на MD ELEKTRONIK  край Враца ще произвежда проводници, електронни компоненти и оборудване за пренос на данни и системи за информационно развлечение и за сигурност на автомобили. Немската компания е специализирана в разработването и производството на такова оборудване за над 200 модела автомобили в световен мащаб.

Производствената сграда и съпътстващата я инфраструктура ще бъдат изградени върху общински терен, закупен от инвеститора за над 1,1 млн. лева.

Производството се предвижда да започне през 2020 година. Първоначално в него ще бъдат заети 300 служители и работници, като инвестиционните намерения на немската компания са да развива проекта и да бъдат достигнати 1000 работни места.

MD ELEKTRONIK е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
„Проучване и добив на нефт и газ“ ще предложи с близо 10% по-голям дивидент