IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят акционери на „Браво Пропърти“ се увеличи с 57% за два месеца

През април 2019 г. фондът привлече 36 млн. лв. с увеличение на капитала като средствата бяха използвани за покупка на офис сграда клас А зад The Mall

15:31 | 25.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: officea.bg</em></p>

Снимка: officea.bg

Броят акционери на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ се увеличи с 57% за двата месеца след началото на борсовата търговия с книжа на дружеството от 53 до 83 лица, показва справка на Investor.bg в сайта на „Централен депозитар“ АД.

През април 2019 г. фондът привлече 36 млн. лв. с увеличение на капитала като средствата бяха използвани за покупка на офис сграда клас А зад The Mall на Цариградско шосе в София.

Акциите на дружеството поскъпнаха с 5% за малко над три месеца от края на подписката по увеличението на капитала, като последната сделка бе при цена от 1,05 лв. за акция.

Всичко това стана преди компанията да е раздала първия си дивидент и да е изпълнила обещанието си за годишна дивидентна доходност от 9,3% до 9,6% на база емисионната цена от 1 лв. на акция.

Акциите на „Браво“ имат и маркет-мейкър в лицето на инвестиционен посредник „Карол“ АД, като амбицията на изпълнителния му директор Ангел Рабаджийски е да направи позицията една от ликвидните на БФБ.

Изпълнителният директор на „Браво Пропърти“ Асен Лисев пък е обявил, че се работи по намирането на нови проекти. Плановете са новите проекти да са дори при по-висока доходност от вече придобитата офис сграда. По думите му две трети от записалите акциите в увеличението на капитала на „Браво Пропърти“ никога не са инвестирали на фондовата борса.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ.

Материалът е продължение на статията, че ниската ликвидност на пода на БФБ не е чак толкова страшна и добри примери може да има и при нея
 

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още