Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Две сделки формираха близо 70% от оборота на БФБ

Водещият показател SOFIX приключи в червената зона

Две сделки формираха близо 70% от оборота на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса не намериха единна посока в четвъртък, а близо 70% от оборота беше формиран от две единични прехвърляния.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX отписа 0,22%, завършвайки сесията на ниво от 630,02 пункта. По-широкият показател BGBX40 се понижи с 0,11% до 121,73 пункта. Секторният BGREIT остана без промяна спрямо предходната сесия на ниво от 117,13 пункта. Равнопретегленият BGTR30 нарасна с 0,06% до 520,91 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 586 хил. лв. след сключени 143 сделки с 38 емисии. Две сделки обаче бяха достатъчни, за да се формира близо 70% от иначе не особено големия оборот за деня. Едната е с акции на „Атоменергоремонт“ АД на стойност малко над 200 хил. лв., а другата е за 198,7 хил. лв. с книжата на „Делта кредит“ АДСИЦ. Далеч след тях по оборот се подреди „Трейс Груп Холд“ АД с прехвърляния за 27,2 хил. лв.

В рамките на днешната сесия най-печелившата компания е „Фонд имоти“ АДСИЦ, чиито акции поскъпнаха с 80% след сключени две сделки. „Трейс Груп Холд“ АД отчете ръст в цената на книжата си с 3,1%, а „Свилоза“ АД – с 2,6%.

Най-губещото дружество за деня е „Индустриален Капитал Холдинг“ АД, като акциите му поевтиняха с 2,2%. Спад в цената на книжата си с 1,5% регистрира „Еврохолд България“ АД, докато при „Делта кредит“ АДСИЦ понижението беше с 0,5%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ финишираха на зелена територия