IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на "Пълдин Холдинг" купува имот край Пловдив за почти 761 хил. лв.

Имотът е с площ от малко над 8 хил. кв. м

11:35 | 10.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дъщерно дружество на „Пълдин Холдинг“ АД купува земеделски имот край Пловдив за почти 761 хил. лева, съобщават от холдинговото дружество чрез сайта x3news.com.

„БИСС-91“ АД ще плати 760 855 лева за нива от четвърта категория с площ от малко над 8 хил. кв.м. Собственик на терена е „ТЕРИКС” ЕООД.

Имотът се намира в район Южен на Пловдив, местност Герена и към момента е със статут на земеделска земя.

Заради сумата, която надвишава законодателния праг (дял от активите на дъщерното дружество) съветът на директорите на „Пълдин Холдинг“ е одобрил сделката, става ясно от съобщението.

„Пълдин Холдинг“ е правоприемник на Национален приватизационен фонд "Тракия“. Дружеството има мажоритарен дял от капитала на „Металопак“ АД, Карнобат, „Подемстроймаш“, Пазарджик, и „ЗШМ“, Асеновград.

„Металопак“ произвежда и предлага тенекии и кутии за бяло саламурено сирене с различна вместимост, стоманени туби за течни горива и масла, метални варели с обръчи и зегове за съхраняване на течни, пастообразни и насипни продукти, поцинковани кофи, метални кофи за смет и други. Компанията изнася за Сърбия, Северна Македония, Великобритания и др. страни.

„Подемстроймаш“ е предприятие за ремонт и производство на строителни и пътни машини с 33% държавно участие, а „ЗШМ“ произвежда и ремонтира кръглошлайфовъчни и плоскошлифовъчни машини, като изнася за Русия, Турция, Европа, Близкия изток и други страни.

Свързани компании:

Пълдин Холдинг АД(HPLD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още