IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕБВР и "Еврохолд" са подписали споразумението за продажбата на дела в ЕИГ

Средствата ще бъдат използвани за развитието и растежа на най-голямото дъщерно дружество на групата - Euroins Romania Asigurare Reasigurare

11:09 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: ЕИГ</em></p>

Снимка: ЕИГ

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и „Еврохолд България“ обявиха, че са подписали споразумението за придобиване на миноритарен дял в дъщерната на холдинга компания „Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ), съобщават от „Еврохолд“ и от ЕБВР.

ЕБВР инвестира 30 млн. евро в ЕИГ чрез увеличение на капитала, а мажоритарният ѝ собственик „Еврохолд“ ще осигури допълнителен капитал в размер до 12 млн. евро.

Средствата ще бъдат използвани за развитието и растежа на най-голямото дъщерно дружество на групата - Euroins Romania Asigurare Reasigurare, както и за дейността и растежа на ЕИГ в Грузия, Гърция, Северна Македония, Полша и Украйна. 

“Тази инвестиция на ЕБВР ще играе ключова роля за стабилността на застрахователния сектор и в същото време ще осигури спокойствие на клиенти, регулатори и доставчици“, коментира Анка Йоана Йонеску, директор на ЕБВР за България.

„Участието на банката ще увеличи допълнително платежоспособността и растежа на групата ни на пазарите, които са приоритет както за нас, така и за ЕБВР“, допълва Кирил Бошов, главен изпълнителен директор на ЕИГ и председател на управителния съвет на Еврохолд.

Към днешна дата ЕБВР е инвестирала в българската икономика над 4 млрд. евро чрез близо 270 проекта, посочват от банката.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още