IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Еврохолд“ удължи срока за записване на новите акции от увеличението на капитала

Срокът е удължен до 7 юли с оглед участието на глобални инвестиционни фондове и необходимото допълнително време за извършвашване на плащанията

14:49 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Еврохолд България“ АД удължава до 7 юли срока за записване и плащане на новите акции от увеличението на капитала си на Българската фондова борса (БФБ), съобщи дружеството чрез БФБ - София.

Изместването се налага с оглед на потвърдено участие в увеличението на капитала на глобални инвестиционни фондове и необходимо допълнително време за извършване на плащанията и приключване на трансакциите. Затова Управителният съвет е взел решение крайната дата за записване на новите акции да бъде изместена от 25 юни на 7 юли, давайки допълнителни 8 работни дни.

Решението е взето на основание чл. 89л от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), който позволява на дружеството да удължи подписката с 60 дни. 

Публичното предлагане стартира на 9 юни. „Еврохолд“ предложи за записване малко над 79 млн. нови акции, всяка с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност – 2,5 лв.

Дружеството вече пласира успешно почти всички права (над 188 млн. права) от увеличението на капитала си в рамките на периода на търговия с тях (9-15 юни) и на последвалия аукцион (21 юни) на БФБ за неизползваните от тях.

При успешно записване на цялата емисия „Еврохолд“ ще набере до 100 млн. евро, които ще бъдат използвани за финансиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България и за инвестиции в развитието на двата основни бизнеса на холдинга - енергетика и застраховане.

Мениджър на публичното предлагане е инвестиционният посредник в „Евро-Финанс“ АД, а единствено в качеството й на финансов консултант по емисията е ангажирана Renaissance Capital.

Акциите на „Еврохолд“ поскъпват с 42,5% от началото на годината при пазарна капитализация от 489,863 млн. лв. За днешната сесия те поевтиняват към 14,30 часа с 1,56%. От началото на година ръстът на SOFIX е с 24% до 554,050 пункта.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още