IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято е! "Синергон холдинг" влага 4,07 млн. лв. в басейна си на Белчин бани

С непарична вноска ще бъде увеличен капиталът на дъщерното "Енерджи Делта"

11:42 | 13.08.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Водната пързалка &quot;Ролба&quot;е основната атракция в басейна на Синергон холдинг <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Водната пързалка "Ролба"е основната атракция в басейна на Синергон холдинг Снимка: Investor.bg

"Синергон холдинг" АД увеличава с 4,07 млн. лв. капитала на "Енерджи Делта" ЕООД, което притежава басейна в Белчин бани, община Самоков, съобщи холдингът чрез БФБ АД.

Капиталът на Енерджи Делта АД ще бъде увеличен от 10 379 700 лв. на 14 449 100 лв. с непарична вноска. За съжаление Търговският регистър не работи до редакционната подготовка на материала (12 август) и не може да се види какво точно е апортирано.

Не може да се види и последния отчет на "Енерджи Делта" ЕООД, но анализ на Investor.bg от преди години показа, че басейните около София са на загуба.

Няма причина това да се е променило, още повече че през студеното и дъждовно начало на лятото през 2018 г. в Белчин бани бе твърде студено за плажуване. Освен това в басейните на "Енерджи Делта" в последните години водата се поддържа по-студена, отколкото в миналото (когато можеше да се ползва и през октомври), което допълнително скъсява активния сезон и прави неподходящи и по-хладните дни в разгара на лятото.

Проучване на Investor.bg показва, че дори басейните в Будапеща са губещи и субсидирани от общинските власти. Басейните може да са печеливши бизнеси в комбинация с хотел, където печалбата идва от нощувките, а басейнът е допълнителна причината за посещението.

Намеренията на "Синергон холдинг" АД и "Главболгарстрой" АД (което изгради свой басейн в близост преди кризата) бяха да застроят района на Белчин Бани и да продават апартаменти и къщи, с което да излязат на печалба, но кризата от 2008 г. им попречи.

„Спортно-развлекателен парк Белчин Бани”, собственост на "Енерджи Делта" ЕООД е с обща площ от 18 дка.  В момента паркът разполага с минерален басейн с водна пързалка, детски басейн с малка водна пързалка, ресторант, бар, изградена е картинг писта, а също така и пейнтбол игрище. Има още катерачна стена и мултифункционална спортна площадка за тенис, мини футбол, волейбол и баскетбол.

В последните 2 години "Главболгарстрой" АД започна да изгражда къщи в района на своя басейн (в посока с. Белчин), като проектът е „Еко селище „Белчински извор“. Според уеб страницата на проекта вече са продадени 2 от общо 67 планирани къщи. Проектът няма стандартните селски къщи със собствен голям двор, а сравнително гъсто разположени къщи с общи зелени площи. Може би и "Енерджи Делта" ЕООД ще започне строителство, ако проектът на "Главболгарстой" АД е успешен.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 5 години
И аз това се чудя!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
Спящият бик
преди 5 години
"...Проектът няма стандартните селски къщи със собствен голям двор, а сравнително гъсто разположени къщи с общи зелени площи..."Ето тази подробност е много важна! Що за къща е нещо, което няма собствен двор и ограда?! Менте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още