Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Новата компания на БФБ не успя да върне настроението на инвеститорите

Седмицата приключва предимно с понижения на индексите, а преобладаващата част от SOFIX остана на червено

Новата компания на БФБ не успя да върне настроението на инвеститорите

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса (БФБ – София) приключват седмицата предимно с понижения след серия финансови отчети и една нова компания в редиците.

SOFIX се понижи с 0,28% в петък, като за седмицата изтри 0,36% от стойността си до 493,780 пункта. По-широкият BGBX40 записа петъчен спад от 0,35%, а за седмицата се понижи с 0,86% до 110,140 пункта. Секторният BGREIT прибави 0,23% днес, а последните пет борсови сесии му донесоха покачване с 1,76% до 145,670 пункта. BGTR30 заличи 0,11% от стойността си в петък, като за седмицата понижението достигна 0,75% до 530,970 пункта.

Акциите на „Биодит“ поевтиняха с 0,20% във втория си търговски ден, след като вчера поскъпнаха с 84%. Днес сключените сделки с книжа на компанията бяха 102, а оборотът възлезе на 70 130 лв. 

Още по темата

Общият оборот на регулиран пазар възлезе на 5,5 млн. лв. , като след „Биодит“ по оборот идват „Първа инвестиционна банка“ с 54,3 хил. лв. и „Алтерко“ с 52,8 хил. лв. Технологичното дружество обяви по-рано днес, че навлиза на азиатския пазар с учредяване на дъщерно дружество в Китай. Акциите на „Алтерко“ поевтиняха с 2,14% днес.

„Първа инвестиционна банка“ е най-печелившата компания за деня от SOFIX с ръст от 1,76%, следвана от „Доверие Обединен Холдинг“ АД с повишение от 1,6% и „Монбат“ с поскъпване от 1,38%.

Днес печелившите от най-ликвидните компании бяха само пет, срещу четири губещи дружества и две без промяна в цената. С най-много поевтиняха акциите на „Стара планина холд“ АД с понижение от 5,56%.

За седмицата печелившите компании от индекса бяха само три – акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поскъпнаха с 6,18%, като компанията постигна и най-висок седмичен оборот от 327,2 хил. лв. „Градус“ прибави 3,47% към цената си, а на трета позиция се нареди „Еврохолд България“ с ръст от 1,6%.

Десет дружества приключиха седмицата на червена територия – като най-губещата компания е „Сирма Груп Холдинг“ АД с понижение от 5,41%.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата на БФБ започва със силен старт на основните индекси