Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Северкооп – Гъмза Холдинг“ планира да издаде и емисия облигация за 20 млн. лв.

Само преди седмица пък Българска фондова борса допусна до търговия правата от увеличението на капитала

„Северкооп – Гъмза Холдинг“ планира да издаде и емисия облигация за 20 млн. лв.

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

„Северокооп – Гъмза Холдинг“ АД планира да издаде емисия обезпечени корпоративни облигации, като общата емисионна стойност на облигационния заем е 20 млн. лв. Това решение е било взето вчера от Съвета на директорите на дружеството, става ясно от съобщение до Българска фондова борса.

Срокът на облигационния заем е 8 години при лихва от 5%, а лихвеното плащане ще се извършва на всеки шест месеца.

Северкооп Гъмза Холдинг АД
Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани от „Северкооп – Гъмза Холдинг” за придобиване на дялови участия в дъщерни и асоциирани предприятия, структуриране на диверсифициран инвестиционен портфейл от финансови инструменти, придобиване на вземания, инвестиции на паричните, капиталовите и стоковите пазари, вкл. инвестиции в борсово търгувани стоки и производни деривативни инструменти.

„Дългосрочните стратегически планове са насочени към динамично и ефективно управление на холдинговата структура и инвестициите на дружеството с цел формиране на разнообразни източници на доходност“, посочват от дружеството.

Само преди седмица пък Българска фондова борса (БФБ) допусна до търговия правата от увеличението на капитала на „Северкооп - Гъмза Холдинг“.

Акциите преди увеличението са 2 673 899, като толкова са и издадените права и броя акции, предложени за записване. Номиналната стойност на акциите е 2 лв., а емисионната – 4 лв.

Съотношение между издадените права и новите акции:право/акции е 1/1. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 350 000 броя нови акции.

Начална дата за търговия на правата на борсата е 16 юли 2018 г., а крайната – 27 юли 2018 г. По отношение на прехвърлянето на правата началната дата е 16 юли, а крайната 31 юли. Самият акцион ще се проведе на 7 август 2018 г. Записването на акции от увеличението ще става в периода 16 юли – 22 август.

От „Северокооп – Гъмза Холдинг“ посочиха преди време, че целта на увеличението на капитала е с привлечените средства да бъде създаден портфейл от мажоритарни и миноритарни пакети в компании и реализиране на положителен финансов резултат от неговото управление.

От началото на годината акциите на „Северокооп – Гъмза Холдинг“  поскъпват със 100% до средна цена от 3,58 лв. за брой. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха на червена територия