Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Сирма" ще проведе ОСА и чрез онлайн платформата на Централен депозитар

За втора поредна година компанията дава възможност за онлайн гласуване

"Сирма" ще проведе ОСА и чрез онлайн платформата на Централен депозитар

Снимка: Pixabay

„Сирма Груп Холдинг“ за втора година ще проведе общото събрание на акционерите (ОСА) както присъствено, така и чрез електронни средства онлайн, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

За целта ще бъде използвана иновативната платформа, разработена от Централния депозитар ЕПОС (Електронна платформа за общи събрания).

Участието в ОСА ще е възможно по три начина - присъствено по обичайния начин, предварително електронно гласуване чрез ЕПОС и онлайн в деня на провеждането на ОСА, отново чрез ЕПОС.

Упълномощаване на представители е възможно, като се спазват правилата, посочени в поканата за събранието и съответния образец на пълномощно.

За участие в общото събрание чрез ЕПОС е необходимо акционерът да разполага с квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден в България. Всеки акционер трябва сам да се регистрира в платформата, като ползва своя КЕП. Регистрацията може да започне от днес, 9 юни, (14 дни преди ОСА), чрез електронната страница на ОСА на Сирма Груп Холдинг на http://epos.csd-bg.bg/epos/, съобщават от компанията.

Още по темата

Възможно е и онлайн упълномощаване на пълномощник за ОСА чрез ЕПОС, като в такъв случай и упълномощителят и пълномощникът трябва да разполагат с електронен подпис.

Има възможност и за предварително електронно гласуване по точките от дневния ред и предложените решения, което също ще става през същата страница на компанията в платформата.

Сирма Груп Холдинг АД
Общото събрание ще може да се наблюдава на живо чрез видео стрийминг, а обратната връзка за акционерите, които присъстват онлайн ще се осъществява, чрез „чат“ функцията на ЕПОС.

ЕПОС поддържа и англоезична версия за ОСА, но все още няма разработен модул за симултанен превод в ефир.

Общото събрание на акционерите е насрочено за 23 юни. На него акционерите няма да гласуват за разпределянето на дивидент от печалбата през 2020 г.

Дружеството не разпредели дивидент и от печалбата за 2019 г., както и за 2018 г. и 2017 г. За последен път бе гласуван дивидент от печалбата за 2016 г. в общ размер на 593,6 хил. лв. Тогава бе гласувано акционерите да получат по 0,01 лв. за една акция бруто.

Акциите на компанията поевтиняват с 5,4% от началото на годината при пазарна капитализация от 31,164 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX започна седмицата с ръст от 1,08%